Werkwijze echografie en shockwave therapie

Echografie bij Van Huijkelom Echografie en shockwave TherapieWilt u uw patiënten nog beter van dienst zijn en daarom de experts van Van Huijkelom inzetten voor echografie en shockwave therapie ? Laat het ons dan weten via het contactformulier of door contact met ons op te nemen. Heeft u eenmaal besloten om onze expertise op het gebied van echografie en shockwave therapie ook in uw praktijk in te zetten voor diagnose en behandeling, dan maken we zo snel mogelijk concrete afspraken met u.

Mobiele apparatuur

We komen vervolgens met onze mobiele apparatuur bij u in de praktijk. Dat is voor uw patiënt wel zo prettig. Om geen kostbare tijd te verliezen in het behandelproces verzoeken wij u ons de beschikking te geven over de onderzoeksgegevens van uw patiënt en uw hulpvraag. Onze echografist kan dan direct aan de slag, zonder eerst eigen onderzoek te hoeven doen. Wanneer de echo de diagnose oplevert dat uw patiënt in aanmerking komt voor shockwavetherapie, gaan wij ter plekke over tot behandeling. Het aantal te volgen behandelingen en de intensiteit er van worden verder met u, de behandelend fysiotherapeut en uw patiënt doorgenomen.

Uw patiënt wordt volgens het nieuwste wetenschappelijke bewijs behandeld met shockwave en parallel met specifieke oefentherapie. Houdt u er daarbij wel rekening mee, dat ook shockwave geen tovertherapie is. De discipline van de patiënt bij het volgen van het oefenprogramma en het opvolgen van uw en onze adviezen blijft van groot belang voor het slagen van de behandeling.

Voor een nieuwe patiënt moet u rekenen op een behandeltijd van circa 30 minuten. Vervolgbehandelingen duren steeds ongeveer 20 minuten: +/- 10 minuten voor de echo en 10 minuten voor de shockwavetherapie.

Als uit de echo blijkt dat verdere diagnostiek noodzakelijk is, bijvoorbeeld in het geval van een volledige pees- of spierruptuur, dan zullen we dit direct met u en uw patiënt bespreken. Indien gewenst, kunnen wij een echografisch verslag maken of een volledig echografisch rapport. In het echografisch rapport zijn de echografische beelden verwerkt.