Urologische aandoeningen

Uit recent onderzoek is gebleken dat shockwavetherapie een positief effect heeft op erectiele disfunctie. Bij 57% verbeterde de erectie en dit effect houdt bij de helft van de behandelde mannen na 2 jaar aan.

Komt u in aanmerking voor shockwavetherapie bij erectiele disfunctie

Om in aanmerking te komen voor shockwavetherapie bij erectiele disfunctie dient u een verwijzing te hebben van de uroloog in verband met de diverse uitsluitingen voor deze behandeling.

Wat is shockwavetherapie

Shockwavetherapie is een behandeltechniek waarbij de hulpvrager wordt blootgesteld aan “schokgolven” die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanisch effect hebben. Shockwaves stimuleren de groei van nieuwe bloedvaatjes in de zwellichamen van de penis als die beschadigd zijn door aderverkalking. Dit komt vooral voor bij mannen die hart- en vaatziekten hebben. Door de behandeling verbetert de doorbloeding van de zwellichamen en daardoor de erectie.

Is een behandeling met shockwave schadelijk

Nee, wanneer de shockwavebehandeling correct en door een professional wordt toegepast, is de behandeling niet schadelijk. Mogelijk kunt u een zeurderig gevoel ervaren, dat na enkele uren weg moet trekken.

Hoe verloopt de behandeling

Op het afgesproken tijdstip komt u naar de praktijk. Hier wordt u ontvangen door onze secretaresse die aangeeft waar u plaats kunt nemen. De behandelend  therapeut haalt u op en neemt u mee naar de behandelkamer. De therapeut brengt gel aan op het apparaat en de behandeling begint. U krijgt 3000 geluidsgolven rondom uw penis (zie tekening). De behandeling voor shockwave duurt ongeveer 15 minuten. U wordt éénmaal per week behandeld. De totale behandelperiode duurt 5 weken. Gedurende deze periode krijgt u 5 behandelingen.

Kosten

De behandeling kost € 110,00 per keer. De kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak met ons maken via onze secretaresse. Onze secretaresse is van maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.30 en van 13.30-17.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 013-530 12 04