Echografie

Door naast het fysiotherapeutisch onderzoek echografie in te zetten, kunnen we snel een betrouwbare uitspraak doen over de aard van uw klacht. Daardoor kunnen we een scherpere diagnose stellen en een doeltreffend behandelplan maken. Ook kunnen we met echografie het verloop van de therapie zichtbaar maken. Zo kunnen we u als patiënt extra motiveren. Vooral klachten van of rond de schouder, elleboog, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Slijmbeursontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog of gewrichtsklachten bijvoorbeeld zijn met echografie goed zichtbaar te maken. Dat geldt niet voor de wervelkolom die daarom bij ons ook buiten het indicatiegebied van echografie valt.

Wat is echografie?

Echografie is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen. De fysiotherapeut gaat met een echokop over het lichaamsdeel waar u klachten heeft. De beelden die hieruit voortkomen, zijn te zien op een scherm. Echografie doet geen pijn en is niet schadelijk voor het lichaam.

Vergoeding voor echografieEchografie bij Van Huijkelom Echografie en shockwave Therapie

Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt het echografisch onderzoek als onderdeel van de behandeling ook door uw verzekeraar vergoed.

Voor echografie op basis van een fysiotherapeutische behandeling verwijzen wij u naar de website van Fysiotherapie Van Huijkelom.